Looking for a keyboard encoder for a BBC Master 128k

Please post details of what you are looking for here.

Looking for a keyboard encoder for a BBC Master 128k

Postby matsondawson on Mon Feb 07, 2011 10:35 am

I just picked up a master off trademe. It said in the auction it works sometimes, but I'm not convinced as it works never for me. I think the keyboard encoder is shot, anyone got a spare? It's an MSI Keyboard Encoder (CF30047)
matsondawson
 
Posts: 323
Joined: Mon May 11, 2009 4:34 pm

Re: Looking for a keyboard encoder for a BBC Master 128k

Postby tezza on Mon Feb 07, 2011 12:00 pm

Matt,

I don't have a spare BBC Master, but just to clarify, do you want the chip just for diagnostic testing (to then be returned to the donor) or are you looking for it as a donation/sale/swap item? Also, does this chip only occur on the BBC master or can it be found on the standard BBC (b) and other machines (Acorn etc.).
Tez (Terry Stewart) (Administrator)
Collection: http://www.classic-computers.org.nz/col ... /index.htm
Projects and Articles: http://www.classic-computers.org.nz/blog/index.htm
Twitter: @classiccomputNZ | YouTube: Terry Stewart
Trade Me: tezza5
tezza
Site Admin
 
Posts: 2293
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 pm
Location: Palmerston North, New Zealand

Re: Looking for a keyboard encoder for a BBC Master 128k

Postby matsondawson on Mon Feb 07, 2011 6:40 pm

I'm looking for sale or swap. I have a bunch of Master Compacts spare here and none of them have the keyboard encoder. And I've just checked online, and the BBC B's appear to use the VIAs, which I assume must be what's happening on the Compacts.

If I unplug the keyboard and turn it on, it starts, then i can plug in and type a few things before it starts printing too many characters then hangs. I've tried other keyboards and resoldering bits to no avail. I think it's the encoder.
matsondawson
 
Posts: 323
Joined: Mon May 11, 2009 4:34 pm

Re: Looking for a keyboard encoder for a BBC Master 128k

Postby Carcenomy on Mon Feb 07, 2011 11:59 pm

And I was about to say, you can have my Master Compact 'cause I'm missing the PSU/Floppy unit for it. Suck that it won't help you :(
Just the local Commodore hobo and middle-aged PC hoarder.
eisa on Trademe. A lasting reminder of a Compaq fetish when I was younger.
Carcenomy
 
Posts: 764
Joined: Tue Aug 12, 2008 10:59 pm
Location: Invercargill


Return to Vintage Items Wanted

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron