Best workbench setup for Amiga 4000?

Anything to do with New Zealand Classic or Vintage Computing not covered in the other forums

Best workbench setup for Amiga 4000?

Postby Clym5 on Thu Mar 12, 2015 11:03 pm

Hey all,

I've recently come into owning an Amiga 4000/040, and I was wondering what one of these OS packs would be good? I used the ClassicWB LITE on my A1200 and it worked well. I'm not sure how well the 4000 would handle the better ones, as I'm unfamiliar with anything better than a 020 and 2mb RAM!

The A4000 has an Apollo Turbo 4040 - 4060 (040 fitted), and 18mb of RAM (I should properly check, could be more). I'll put a CF card SSD in it instead of the clunky 6gb drive.

The link to the workbench packs is here: http://classicwb.abime.net/index.htm

I was thinking 3.5 or 3.9, but I'm not too sure.
Amiga 4000: Apollo Turbo 040, 128MB Fast, 40gb HDD, CD-ROM (needs internet)
C64: 1541U-II, MixSID, WiFi, LumaFix64
ZX Spec, A1200, CD32, MacPlus/SE, A500, BBC Turbo Master (NASA), 2600, Acorn 4000, VIC-20, IBM 5155, GameBoy
Clym5
 
Posts: 284
Joined: Tue Jul 08, 2014 5:23 pm
Location: Meadowbank, Auckland

Re: Best workbench setup for Amiga 4000?

Postby kevman3d on Fri Mar 13, 2015 5:14 pm

Sorry to jump in on your conversation here Clym5 :shock:

I'm also curious which of these would best suit my A600 also. I recall I had issues with them not working under WinUAE so I didn't bother to copy them to the CF Card - though that could just have been an emulator issue.
"kevman3d" on trademe.
Blog
Youtube
kevman3d
 
Posts: 392
Joined: Sun Jul 22, 2012 2:54 pm

Re: Best workbench setup for Amiga 4000?

Postby entomos on Sat Mar 14, 2015 12:14 am

Can't help with the Amiga 4000 question.
The Amiga 600 I use the GAAE edition http://classicwb.abime.net/classicweb/gaae.htm
entomos
 
Posts: 7
Joined: Wed Dec 17, 2014 9:29 am
Location: Wellington

Re: Best workbench setup for Amiga 4000?

Postby LilJoe on Sat Mar 14, 2015 2:44 pm

There's always linux...
There are only 10 types of people in the world: those who understand binary, and those who don't.Image
If at first you don't succeed; call it version 1.0
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF.
LilJoe
 
Posts: 108
Joined: Thu Apr 17, 2014 5:51 pm
Location: Waitakere, Auckland

Re: Best workbench setup for Amiga 4000?

Postby Carcenomy on Sun Mar 15, 2015 11:33 pm

For the 4K it really depends on your intended use. If it were mine and it had 3.1 ROMs I'd be going all out and installing AmigaOS 3.9.
Just the local Commodore hobo and middle-aged PC hoarder.
eisa on Trademe. A lasting reminder of a Compaq fetish when I was younger.
Carcenomy
 
Posts: 764
Joined: Tue Aug 12, 2008 10:59 pm
Location: Invercargill


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron