Selling stuff on trade me

Discuss any interesting vintage computer Trade Me items here

Selling stuff on trade me

Postby kiwibrad on Mon Dec 24, 2012 2:41 pm

Hi everyone,

selling a whole lot of stuff on trade me. Got a lot of games to sell and just loaded my first one:

http://www.trademe.co.nz/Browse/Listing.aspx?id=545964605&ed=true

Have a lot more including:

    boxed original games (Pirates, Elite - Gold, Batallion Commader, Monkey Island, Winter/Summer games plus many more)
    tapes
    floppies
    disks
    manuals
    hardware (Cmdr 64, Amigas, disk drives, tape drives, monitors)

Would really appreciate any feedback on how to post them so not to offend/rip anyone off. I have tested some of them but not all. I bought a house which had a whole stack of stuff included in the rooms. I really cant check all of it out to make sure if all the gear is working . . . Thought about selling on Ebay but that would just be a hassle being based in NZ.

I had a '64 when I was 15 in the UK but now I have a family and to be honest interests have moved on. . .

Thoughts anyone?
kiwibrad
 
Posts: 17
Joined: Sun Dec 23, 2012 8:00 pm

Re: Selling stuff on trade me

Postby Gibsaw on Mon Dec 24, 2012 5:58 pm

Really? Included in the rooms? Was it a deceased estate? (I struggle to think of any other way that a decent collection would be let go in that manner.)

You're not going to offend anyone by being straight up, and so far your pricing isn't too cheeky :)

However, reading your ad.. I will say that if you can find the time, testing things gives people confidence and you'll get more money. (but if you're testing software, make sure the machine you're testing them with is working and has clean floppy drives. There are numerous references out there for carefully cleaning disk drives for various machines. Ask and ye shall receive.)

People do tend to get stick for using weasel words like "it worked when I stored it away 5 years ago. As is." (when the obvious thing would be to plug it in and test it.)

It is a matter of experience though. If you're a novice, and you encounter a fault that you won't be able to fix. Don't persist in applying power, so further damage is minimised.. Just describe the fault as clearly as you can.

Almost everyone here has experience with fixing vintage machines and will at very least, still be interested, and often will help you fix things. (if you ask nicely)
"dsakey" on trademe. Apple II's are my thing.
Gibsaw
 
Posts: 704
Joined: Sun Dec 19, 2010 2:45 pm
Location: Auckland

Re: Selling stuff on trade me

Postby Kitch on Mon Dec 24, 2012 9:24 pm

What model Amiga's were there?
Amiga 4000T's,4000's, 3000's, 2000's, 1200's,1000's, 600's, 500's, CDTV and CD32's
Kitch
 
Posts: 19
Joined: Tue Oct 16, 2012 5:16 pm
Location: Christchurch

Re: Selling stuff on trade me

Postby kiwibrad on Tue Dec 25, 2012 2:01 pm

Hardware:

-Amiga CD 32
-Amiga A500
-Amiga A600
-A1200HD/40
-Video Monitor 1702
-Drive 154I
-Atari Mega File 30
-Atari 520ST + accessories
-Original Atari Games Machine (must be dating back to 1980?)

all working to varying degrees ie needs 1200 needs external drive

playing the Atari with the kids today. Cracking up laughing. Might keep that one.
kiwibrad
 
Posts: 17
Joined: Sun Dec 23, 2012 8:00 pm

Re: Selling stuff on trade me

Postby kiwibrad on Sun Dec 30, 2012 4:53 pm

Ok I have loaded some stuff on TradeMe to see how it goes. So far there is:

-Amiga CD32
-Amiga 600HD
-Commodore 154I drive
-Software

Just want to see how it goes. Any questions let me know.
kiwibrad
 
Posts: 17
Joined: Sun Dec 23, 2012 8:00 pm

Re: Selling stuff on trade me

Postby Carcenomy on Wed Jan 02, 2013 1:30 am

Oh good god you are tearing me apart, so many nice Amigas, so little money in my bank account I do hope I can rummage some cash monies and take that CD32 off your hands though.

Your A500 you may want to do a little more examination on. When you pop in the 1.2 floppy what noises does the drive make? Could be the disk is bad (or does the 1200 boot it?), could be the drive is bad. If the drive doesn't sound like it's doing any work, could be a bad CIA. Hope it's not the latter! It should boot 1.2 fine on a KS1.3 machine.
Just the local Commodore hobo and middle-aged PC hoarder.
eisa on Trademe. A lasting reminder of a Compaq fetish when I was younger.
Carcenomy
 
Posts: 764
Joined: Tue Aug 12, 2008 10:59 pm
Location: Invercargill

Re: Selling stuff on trade me

Postby kiwibrad on Wed Jan 02, 2013 8:06 am

Carcenomy wrote:Your A500 you may want to do a little more examination on. When you pop in the 1.2 floppy what noises does the drive make? Could be the disk is bad (or does the 1200 boot it?), could be the drive is bad. If the drive doesn't sound like it's doing any work, could be a bad CIA. Hope it's not the latter! It should boot 1.2 fine on a KS1.3 machine.


Fair point, I just know so little on Amiga's I don't want to screw it up so I did not try! This is what just happened:

Workbench 1.2 went in
Disk was read (grunt noise (technical slang), rotation by the sound of it)
System Request box came up:
A500 WB 1.2
Has a read/write error

Thoughts?

Will post on auction as not trying to mislead at all!

Cheers for guidance by one and all.
kiwibrad
 
Posts: 17
Joined: Sun Dec 23, 2012 8:00 pm

Re: Selling stuff on trade me

Postby matsondawson on Wed Jan 02, 2013 10:44 am

The "Atari Games Machine" is that an Atari 2600?
http://en.wikipedia.org/wiki/Atari_2600
matsondawson
 
Posts: 323
Joined: Mon May 11, 2009 4:34 pm

Re: Selling stuff on trade me

Postby kiwibrad on Wed Jan 02, 2013 10:51 am

matsondawson wrote:The "Atari Games Machine" is that an Atari 2600?
http://en.wikipedia.org/wiki/Atari_2600


Yep, old woody
kiwibrad
 
Posts: 17
Joined: Sun Dec 23, 2012 8:00 pm

Re: Selling stuff on trade me

Postby Gibsaw on Wed Jan 02, 2013 6:17 pm

Oh god... do I need to say it.. He's got wood. :D
"dsakey" on trademe. Apple II's are my thing.
Gibsaw
 
Posts: 704
Joined: Sun Dec 19, 2010 2:45 pm
Location: Auckland

Re: Selling stuff on trade me

Postby matsondawson on Wed Jan 02, 2013 7:52 pm

Don't suppose it's Darth Vader's woody?
matsondawson
 
Posts: 323
Joined: Mon May 11, 2009 4:34 pm

Re: Selling stuff on trade me

Postby kiwibrad on Wed Jan 02, 2013 8:07 pm

matsondawson wrote:Don't suppose it's Darth Vader's woody?


errrr. . . . if you tell me more then maybe I can help?

The machine is black with a wood veneer? It is kind of cool as it comes with full literature including a letter from Captain Atari asking me to join the Atari club! :)

Only challenge is that I have to tune it into the TV. Wish I could put it into the tv direct as an AV option. . .Thoughts anyone?
kiwibrad
 
Posts: 17
Joined: Sun Dec 23, 2012 8:00 pm

Re: Selling stuff on trade me

Postby matsondawson on Wed Jan 02, 2013 9:06 pm

Some 2600's were called "Darth Vaders" as they were all black, so yours won't be one as it has wood grain, I assume it has 6 switchs. I guess the question is, is it a "Heavy Sixer"?
http://retrogamingcollector.com/Vintage-Consoles/Atari2600VCS.html
matsondawson
 
Posts: 323
Joined: Mon May 11, 2009 4:34 pm

Re: Selling stuff on trade me

Postby kiwibrad on Wed Jan 02, 2013 10:24 pm

matsondawson wrote:Some 2600's were called "Darth Vaders" as they were all black, so yours won't be one as it has wood grain, I assume it has 6 switchs. I guess the question is, is it a "Heavy Sixer"?
http://retrogamingcollector.com/Vintage-Consoles/Atari2600VCS.html


Really interesting video. Nah it is not the Heavy sixer. Still love playing it still the same. 16 Year old kids are up playing as I type. Playing Maze Craze. :lol: I really want more carts now . . . TradeMe here I come . . .
kiwibrad
 
Posts: 17
Joined: Sun Dec 23, 2012 8:00 pm

Re: Selling stuff on trade me

Postby Carcenomy on Wed Jan 02, 2013 11:05 pm

kiwibrad wrote:Workbench 1.2 went in
Disk was read (grunt noise (technical slang), rotation by the sound of it)
System Request box came up:
A500 WB 1.2
Has a read/write error

Thoughts?

Try it in the A1200. If it can't boot it, your 1.2 floppy is munched. If it can, the 500's probably got a crapped out drive - everything else sounds good. I'mma chuck a bid on that CD32, I already have two but both have buggered boards and picking one up from Amibay etc would be a pain in the butt.
Just the local Commodore hobo and middle-aged PC hoarder.
eisa on Trademe. A lasting reminder of a Compaq fetish when I was younger.
Carcenomy
 
Posts: 764
Joined: Tue Aug 12, 2008 10:59 pm
Location: Invercargill

Next

Return to Trade Me

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron