TransData Plasma

Seek advice, give advice or tell others about your repair and restoration projects

Re: TransData Plasma

Postby LS120 on Wed Jul 03, 2019 3:57 pm

the 286-10 board had a bad battery...
Attachments
286-g1.jpg
286-g1.jpg (288.45 KiB) Viewed 977 times
LS120
 
Posts: 287
Joined: Fri Jul 22, 2016 9:19 pm
Location: Wellington

Re: TransData Plasma

Postby LS120 on Wed Jul 03, 2019 3:59 pm

cleaned up the battery and removed the keyboard plug as that was bad too..
Attachments
286-2c.jpg
286-2c.jpg (164.23 KiB) Viewed 977 times
LS120
 
Posts: 287
Joined: Fri Jul 22, 2016 9:19 pm
Location: Wellington

Re: TransData Plasma

Postby LS120 on Wed Jul 03, 2019 4:11 pm

have replaced the keyboard socket and Desided the keyboard IC socket look bad so have replaced that too..
Attachments
286-10-f1.jpg
286-10-f1.jpg (331.42 KiB) Viewed 977 times
LS120
 
Posts: 287
Joined: Fri Jul 22, 2016 9:19 pm
Location: Wellington

Re: TransData Plasma

Postby LS120 on Wed Jul 03, 2019 4:13 pm

installed the card and put the plasma on to the card and set to plasma on back of card. but dont know what goes where on the card..
Attachments
286-10-f4.jpg
286-10-f4.jpg (293 KiB) Viewed 977 times
LS120
 
Posts: 287
Joined: Fri Jul 22, 2016 9:19 pm
Location: Wellington

Re: TransData Plasma

Postby LS120 on Wed Jul 03, 2019 4:21 pm

or the 286 for that matter.. i plugged up the psu and powered on... wow it booted.. quick get the phone to take a pick of the boot screen as there is nothing on the board to ID the maker.. i mean nothing.. and i'm not the only one with one of these.. then come back in kitchen to a plumb of smoke.. shit... turn it off.. took out the psu and an electrolytic cap went.. and i don't have any 22uf at 250v.. so it will wait for them to come in.. i did see it's a T.M.C in bios but all i have seen are not mine.. the CPU and ram are in the wrong places. i have worked out the speaker connector.
Attachments
286-10-f3.jpg
286-10-f3.jpg (259.41 KiB) Viewed 977 times
LS120
 
Posts: 287
Joined: Fri Jul 22, 2016 9:19 pm
Location: Wellington

Re: TransData Plasma

Postby tezza on Tue Jul 09, 2019 1:47 pm

This one sounds like a real adventure!
Tez (Terry Stewart) (Administrator)
Collection: https://www.classic-computers.org.nz/co ... /index.htm
Projects and Articles: https://www.classic-computers.org.nz/blog/index.htm
Twitter: @classiccomputNZ | YouTube: Terry Stewart
Trade Me: tezza5
tezza
Site Admin
 
Posts: 2359
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 pm
Location: Palmerston North, New Zealand

Re: TransData Plasma

Postby LS120 on Sat Aug 03, 2019 8:58 pm

well finaly got the last parts to fix the psu in the plasma..
Attachments
286-a1.jpg
286-a1.jpg (117.02 KiB) Viewed 854 times
LS120
 
Posts: 287
Joined: Fri Jul 22, 2016 9:19 pm
Location: Wellington

Re: TransData Plasma

Postby LS120 on Sat Aug 03, 2019 9:05 pm

plugged it all together and power it on all good no smoke get a bios beep because i don't have keyboard plugged in.. so check screen and nothing.. power down and re-seated the card and check plugs.. and test again.. still nothing on screen. tested the 3 voltages going to the card and all are in spec.. so i will have to do some head scratching.. i even tried the other video card and still nothing.
Attachments
286-a2.jpg
286-a2.jpg (126.97 KiB) Viewed 854 times
LS120
 
Posts: 287
Joined: Fri Jul 22, 2016 9:19 pm
Location: Wellington

Re: TransData Plasma

Postby LS120 on Fri Aug 09, 2019 12:16 pm

ok so have had some time to look this over to find out whats going on.. and found i think whats the fault... maybe.. a +5 volt lead was lose (2 were crimped together) and one popped out when testing voltages out off the psu plug. well it seems to work now... lol (wires circled in green)
Attachments
psu-1.jpg
psu-1.jpg (173.54 KiB) Viewed 830 times
LS120
 
Posts: 287
Joined: Fri Jul 22, 2016 9:19 pm
Location: Wellington

Re: TransData Plasma

Postby LS120 on Fri Aug 09, 2019 12:16 pm

and the proof.... tada.....
Attachments
286-plasma-1.jpg
286-plasma-1.jpg (212.74 KiB) Viewed 830 times
LS120
 
Posts: 287
Joined: Fri Jul 22, 2016 9:19 pm
Location: Wellington

Re: TransData Plasma

Postby LS120 on Fri Aug 09, 2019 12:18 pm

now to connect a keyboard to see if all is working ok..
Attachments
286-plasma-3.jpg
286-plasma-3.jpg (259.17 KiB) Viewed 830 times
LS120
 
Posts: 287
Joined: Fri Jul 22, 2016 9:19 pm
Location: Wellington

Previous

Return to Repair and Restoration

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 6 guests

cron